Spring til indhold

Årstema 2022: The Second Year of Foundation

Jeg nævnte i mit seneste indlæg, hvor jeg skrev om de apps, der vil indgå i mit workflow næste år. At jeg vil starte en lille tradition med et par årligt tilbagevendende indlæg her på Le Bobs.

Ligesom det første indlæg er i min mit andet indlæg i min kommende tradition også et, jeg låner fra podcasten Cortex. Denne gang vil jeg dele mine tanker omkring det årstema, jeg har valgt for næste år. Skal vi kaste os ud i det?

Det er mit andet år, hvor jeg har et årstema. Sidste års tema var The Year of Foundation, hvis formål var at hjælpe mig med at bygge et nyt og stærkere fundamentsunde vaner baseret på mine værdier. Pandemien havde rusket godt rundt i mit liv, og jeg kunne mærke, at jeg ikke stod solidt nok på jorden.
Jeg har brugt året på at styrke mine sunde vaner, ændre ydre forhold som holdte mig tilbage og opbygge overskud i forskellige områdermit liv.
Jeg er glad for de foreløbige resultater, mit tema har hjulpet mig med. Så da jeg for nyligt afholdte mit vinterrefugie og blandt andet skulle finde temaet for 2022, var der ikke meget diskussion. Næste års tema bliver:

The Second Year of Foundation

Sagt med andre ord vil jeg fortsætte 2022, hvor jeg slipper i 2021. Jeg har nemlig mere arbejde at lave på mit fundament. Jeg har fået sat de solide hjørnesten, som jeg ønskede i år, og nu er det tid til at bygge videre på dem.

Det ydre fundament

For at blive i metaforen vil jeg bruge næste år på at styrke mit ydre fundament. Det vil jeg gøre ved at bygge videre på mine sunde vaner, som hjælper mig mod mine mål. Det er bl.a. andet vaner som god søvnhygiejne, sund kost, træning og meditation, jeg vil styrke.

I takt med at det ydre fundament bliver forstærket, kan jeg mærke, at jeg får mulighed og overskud til også at kigge mere indad.

Det indre fundament

Jeg har lært, at det er vigtigt for mig, at jeg finder tid til reflektion. Når min hjerne får frie tøjler til at tænke, dukker der en masse tanker, ideer, muligheder og løsninger op.

At give sig selv lov til at stoppe op, mærke efter og lade ens hjerne få muligheden til at løbe frit er guld værd.

Derfor vil jeg forstærke mit indre fundament med vaner, der giver mig mere tid til reflektion, mulighed for at bevare fokus og fordybe mig i mine tanker.

Fordybelse

Apropos fordybelse vil jeg være mere selektiv omkring, hvad jeg vil fordybe mig i. Det siges, at vi er gennemsnittetde personer, vi omgåes mest. Jeg tror, at det også tæller de bøger, podcasts, nyheder, film, serier og socialemedier, vi lukker ind i vores liv.

Derfor vil jeg være mere kritisk overfor det input, der krydser min vej fremover og kun lytte til og fordybe i det, hvor jeg ser værdi og mulighed for vækst.

Det betyder, at jeg endnu engang vil lukke alle min konti på socialemedier. Jeg brugte dem nu heller ikke i forvejen. Derudover vil jeg prioritere min tid med familie og venner og skrue kraftigt ned på antalletde film og serier, jeg ser. Jeg vil arbejde mere på mine projekter, læse flere bøger og lytte til inspirerende podcasts. Når der skal kobles heltnæste år, vil jeg fordybe mig i musik, madlavning og vin.

Hvis du er blevet inspireret til at droppe nytårsforsætterne og i stedet have et årstema, kan du finde hjælp og inspiration i videoen nedenfor: