Spring til indhold

App status 2022

Året nærmer sig sin afslutning. Og i den forbindelse vil jeg gerne starte en lille tradition på Le Bobs og skrive et par årligt tilbagevendende indlæg. I det første vil jeg gennemgå de apps, som indgår i mit daglige workflow.

Hvis du lytter til podcasten Cortex (Hvilket du burde.), vil du finde indlægget meget bekendt. Jeg har simpelthen tyvstjålet konceptet fra deres podcast. Men da jeg udelukkende arbejder fra iOS enheder (iPad Pro og iPhone) og en anden tilgang til mit arbejde, bruger jeg nogle andre apps, som du muligvis kan gøre brugi dit arbejde.

Noglede apps, jeg bruger, er gamle klassikere, som har overlevet mange generationeriPhones. Du vil også se, at flereApples egne apps fint passer til mit behov.

Jeg har opdelt appsene i forskellige kategorier (Som igen er kraftigt inspireretden førnævnte podcast) for at gøre det mere overskueligt.

Lad os kaste os ud i det.

📆 Apps til planlægning

Things

I mit liv fører alle veje til Things. Det er den app, som jeg bruger mest i min planlægning. Og det er her alle mine to-dos og projekter bor.

Det er også i Things, at jeg har min indbakke. Her tilføjer jeg alle mine ideer, gøremål, tanker, links til artikler og videoer, samt mails jeg skal bruge senere. Jeg tømmer listen hver aften og morgen og flytter indholdet til dets retmæssige plads.

Udover at være en funktionel to-do app, er Things også virkelig lækkert designet, hvilket betyder meget for mig. Specielt når jeg bruger så meget tid i appen hver dag.

Things 3 er ved at have nogle år på bagen, og selvom udviklerne holder appen fint opdateret med nye funktioner. Håber jeg, at de har en ny og endnu kraftigere version i støbeskeen til 2022. Jeg har nemlig hørt en lille fugl synge om, at de lige har søgt betatestere 🤞.

Fantastical

Hvor Things holder styr på alle mine gøremål, hjælper Fantastical mig med at planlægge, hvornår jeg kan udføre mine forskellige gøremål.

Fantastical er en kraftig kalender app, som jeg bruger til at planlægge alle mine aftaler både med andre og mig selv. Det er en leg at tilføje nye aftaler og rette eksisterende.
Derudover kan jeg rigtig godt lide de mange forskellige kalenderoversigter, man kan vælge i mellem og indstille, som man ønsker. Og deres widgets til hjemmeskærmen er pæne og giver et rigtig godt overblik over ens aftaler.

📝 Apps til tekst og research

Craft

Craft er et nyt værktøj for mig i år. Jeg har tidligere skrevet om, hvordan jeg bruger appen til at føre journal. Hovedsagligt bruger jeg Craft som et mix mellem min digitale hjerne og en arbejdsbænk. Det er her, hvor jeg bearbejder og udvikler mine tanker og idéer.
Craft har overtaget alle de opgaver, som jeg førhen brugte den ellers smukt designede app Bear til.
Jeg bruger Craft til at føre journal, skrive og arbejde med forskellige typer noter og for senere hen at lade relaterede noter forbindes via backlinking og skabe nye idéer.
Desuden er jeg dybt imponeret over den hastighed, udviklerne formår at tilføje nye funktioner og lækkerhed til appen på.

Craft er den vigtigste app, jeg har tilføjet til min værktøjskasse i år.

Mindnode

Jeg er stor fortaler for at bruge mindmaps til at brainstorme ens tanker og idéer. Mindmaps hjælper nemlig mig med at se og forstå mine tanker, idéer og projekter i deres helhed.

Jeg bruger MindNode til at lave mine mindmaps. Det er i den app, jeg lægger en massemit forarbejde på at udforme og skitsere eksempelvis mine blogindlæg, inden jeg for alvor kaster mig over skriveriet i den næste app på min liste.

Ulysses

Ulysses er min foretrukne skriveapp. Når jeg sætter mig ned for at skrive en længere tekst. Så er det Ulysses, jeg har foran mig.
Appen er lavetskrivenørder til skrivenørder. Så der er rig mulighed for at justere og tilpasse appen til ens behov og lyster.
Jeg er vild med det flotte og enkle design, som virkelig giver ens fantasi frihed og mulighed for fokus.

Reeder

Jeg bliver hovedsagligt inspireret igennem de bøger, jeg læser, samt de blogs og podcasts, jeg abbonerer på.
Jeg bruger den flot designede RSS-læser Reeder til at indfange nye blogindlæg samt nyhedsbreve, jeg følger.
Jeg læser kortere nyhedsindlæg og skimmer dem med mere kød på direkte i Reeder, inden de interessante bliver tilføjet til min læseliste i den førnævnte app Things.

Instapaper

Gode gamle Instapaper – Appen hvor man kan gemme blogindlæg til senere læsning. Jeg havde ikke brugt appen i flere år, men i år fik den et comeback i mit workflow. Jeg har savnet et sted, hvor jeg kunne highlighte i de blogindlæg og artikler, jeg læser som research. Og det er Instapaper overraskende god til. Det er en leg at highlighte i teksten og bagefter eksportere dem til en anden app.

💬 Kommunikation

Beskeder

Jeg bruger Apples egne Beskeder til at sende tekstbeskeder til venner og familie. Så der er ikke noget synderligt spændende her.

Mail

Jeg har skiftet mail-app i år. Jeg har før været fint tilfreds med at bruge appen Spark. Appen er dog så spækket med funktioner, som jeg ikke har behov for eller bruger.
Så da Apple meldte sig ind i kampen med bedre beskyttelsebrugernes privatliv i Mail, skiftede jeg tilbage dertil.
Jeg bruger ikke og vil heller ikke bruge særlig megetmin tid på mails. Så selvom Apples Mail-app trænger til et friskt design, dækker appen fint mit behov.

⚡️ Ekstra godter

Oak
Oak er en helt enkel meditations-app, som jeg bruger dagligt. Appen giver en mulighed for at vælge i mellem forskellige typer meditationer, om man ønsker baggrundsstøj, musik eller en klokke til at påminde en om at holde fokus. Der er mange muligheder for at indstille appen efter ens ønsker og så ellers bare meditere derudaf.

Portal

Portal er en virkelig lækker high-end “baggrundsstøjs app”. Jeg bruger mest appen, når jeg gerne vil koncentrere mig om mit arbejde og ikke blive forstyrretlarm udenfor.
Portal har nogle virkelig lækre naturlyds scenarier, som hjælper mig med at blokere udefrakommende og forstyrrende lyde. Jeg er vild med appen og bruger den dagligt.

Musik

Jeg bruger fortsat Apples egen Musik app og abonnementstjeneste til at lytte til musik.

Overcast

Overcast har været min podcastafspiller i mange år. Appen er nem at bruge. Og jeg holderappens design, smart speed (som fjerner unødvendig stilhed) samt muligheden for at oprette smarte spillelister.

Carrot Weather

Carrot Weather er min vejrapp. Appen har virkelig haft et rigt udviklingsår. Udvikleren har givet brugerne muligheden for selv at vælge appens udseende og indhold.
Det betyder, at du kan designe din egen vejrapp i den stil og med de informationer, du ønsker.
Derudover har Carrot Weather også nogle virkelig brugbare widgets. Jeg er særligt vild med forecast widgeten, som selv skifter mellem time- og dagsoversigt afhængigttidspunkt på dagen. Og selvfølgelig skal jeg ikke glemme, at appen har en god og til tider morbid humor, hvis man altså ønsker det.

Vivino

Vivino er en app for vinentusiaster. I appen kan man scanne etiketten på en vin eller sidenet restaurantvinkort, hvorefter appen finder den specifikke vin i sin database og fortæller dig eksempelvis brugeranmeldelservinen, vinbondens smagsnoter, druesammesætning og hvor den kan købes.
Primært bruger jeg Vivino til at holde styr på de vine, jeg har liggende i mit vinkøleskab og huske på hvilke vine, jeg allerede har smagt og anmeldt.

Annotable

Annotable bruger jeg til at lave markeringer eller pixelere privat information på fotos og skærmbilleder, jeg vil dele med andre. Der er mange forskellige muligheder for at fremhæve og vise det, du ønsker.

Metapho

Metapho bruger jeg til at fjerne metadata fra de fotos, jeg deler offentligt.

Affinity Designer

Den smule grafiske arbejde, jeg laver, er altid lavet i Affinity Designer. Det er i mine øjne en virkelig professionel app, som jeg er stadig i gang med at lære at bruge. Selvom læringskurven er relativt høj, er jeg virkelig tilfreds med appen og alle de muligheder, den tilbyder.

Bum bum, det er de primære apps, som jeg har brugt i 2021, og som jeg regner med at benytte meget i det kommende år. Jeg håber, du blev inspireret til at tjekke nogledem ud.

God fornøjelse!