Spring til indhold

Et eksperiment med Interstitial Journaling og Daily Pages i Craft

I lidt over halvandet år har jeg så godt som dagligt ført en form for journal. Jeg gør detflere grunde. Det hjælper mig med at reflektere over min dag og uge. Og jeg kan nemmere se de tendenser, som bidrager eller besværliggører det for mig at nå mine mål. Men vigtigstalt hjælper min journal mig med at være mere mindfull og have fokus på at leve et liv med mening.

Jeg har leget og eksperimenteret med forskellige apps og systemer for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for mig. Jeg har leget med Bullet Journaling, diverse daglige spørgsmål, vaneskemaer og en masse andre ting.

Senest skiftede jeg Bear ud med Craft som min go to skrive og notes app. Det har jeg overhovedet ikke har fortrudt.

Holdet bag Craft opdaterer ofte appen med nye spændende og super brugbare funktioner. I den seneste store opdatering tilføjede de Daily Pages og kalenderintegration. Daily Pages er en daglig note, som er i sin egen sektionCraft. Man kan bruge den daglige note på mange måder, men for mig er den genial til at føre journal. Hvis man vælger at bruge kalenderintegrationen, kan man skrive noter til ens kalenderbegivenheder, som bliver gemt som individuelle noter på ens daglige side. Det er rigtig snedigt tænkt.

Jeg er rigtig glad for føre en journal. Og jeg kan varmt anbefale, at du også eksperimenterer med en form for logning af, hvad der har værdi for dig.

Fire gange om året bruger jeg en weekend på at fokusere på mine personlige roller, mit tema for året og mine mål. I den sidstedisse weekender fandt jeg ud af, at jeg kunne blive endnu bedre til at fokusere på det, som er vigtigst for mig.

Derfor er jeg begyndt at træne at sætte en intention og holde fokus på mine prioriteter for at undgå, at jeg farer rundt i cirkler med ting, der muligvis ikke giver mening eller hjælper mig fremad.

Jeg træner i forvejen mit fokus med daglig meditation. Men jeg savnede et værktøj, som kunne hjælpe mig med at tjekke ind flere gange om dagen og sørge for, at jeg bruger min tid på mine prioriteter. Og at jeg har fokus på det, som jeg har intention om at lave.

Derfor har jeg brugt nogetmin sommerferie på at undersøge, hvad andre gør. Jeg fandt denne artikel om interstitial journaling, som jeg synes er rigtig interessant. Interstitial journaling kan oversættes til mellemrums- eller pause-journal.

Kort fortalt er Interstitial journaling. At man holder en lille pause, når man skifter fokus fra en opgave til en næste. Pausen bruger man på kort at notere, hvad man har lavet, og hvordan det gik. Derefter skriver man, hvad ens intention er at lave nu. Derudover kan man samtidig notere idéer, påmindelser, tanker og gøremål, og hvad der ellers måtte fyldetanker i ens hoved.

Når man bruger lidt tid på at reflektere over, hvad man lige har lavet. Giver man sin hjerne mulighed for at slippe opgaven og forberede sig til den næste, som man har intention om at lave.

Jeg kan virkelig godt lide idéen, og jeg eksperimenterer med at bygge det ind i mit system, så det fungerer efter min hensigt.

Det er stadig en meget ny tilføjelse for mig, og jeg er spændt på at se, om effekten fortsætter. Men jeg er indtil videre rigtig imponeret over, hvor meget denne form for daglig log hjælper mig med at bruge tid på det, som er vigtigst for mig.