Spring til indhold

Et fundamentvaner

Som du måske har læst, er mit tema for 2021 “The Year of Foundation”. Jeg lærte i 2020, at det fundament, jeg har bygget mit liv på, ikke er solidt nok. Derfor er jeg i gang med at bygge et mere solidt fundament, som skal hjælpe mig til at leve mit liv, som jeg ønsker.

Efter at have læst James Clears bog “Atomvaner”, er jeg for alvor blevet opmærksom på. At det liv, vi lever, er resultatetde vaner, vi har.

Derfor er jeg nu igang med at finde de vaner, som jeg med tiden vil tilføje, stoppe og ændre for at gøre mit fundament stærkere.

Jeg er allerede i gang med at arbejde med mine vaner. Ende vaner, jeg vil starte, er at arbejde på Rethinker seks dage om ugen. Der er så mange projekter, jeg gerne vil have sat i gang, men jeg kæmper mod modstanden, som Steven Pressfield kalder det i sin bog “The War of Art”. Derfor har jeg afsat lidt tid hver dag søndag til fredag i min kalender til at arbejde på Rethinker.

For at hjælpe min hjerne med at opbygge min rethinkervane, har jeg lavet et lille kontor i min lejlighed. Det er her, jeg sidder, når jeg arbejder på Rethinker. Førhen sad jeg en masse forskellige steder i min lejlighed og arbejdede, men nu har jeg et fast sted, hvor jeg laver mit dybe arbejde. For at hjælpe min hjerne yderligere har jeg nogle bestemte playlister, som jeg afspiller, når jeg arbejder på Rethinker.

En anden vane, jeg er igang med at ændre, er min snackingvane. Jeg har i mange mange år haft til vane at snacke usunde ting, når jeg slappermed en TV-serie eller film. Den vane neutraliserer alle de ting, jeg gør for at leve et sundere liv. Jeg er derfor gået i gang med at træne min hjerne til, at den ikke  skal forvente snacks, når jeg tænder for en serie. Det er ikke den nemmeste vane for mig at ændre. 

Der er stadig dage, hvor jeg ikke føler mig inspireret til at arbejde på Rethinker, eller at jeg falder i og køber noget snacklishes til min seriebinge, og det er ok. Man kan ikke vinde hver dag. Min regel er dog, at falde i en dag er ok. To er starten på en ny vane. Derfor skal jeg genoptage den ønskede vane dagen efter.

Fortsættelse følger…