Spring til indhold

Et liv i balance

“Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming “Wow! What a Ride!”

Hunter S. Thompson

Jeg har en idé om, at alt for mangeos går rundt og passer for meget på sig selv. At frygten for at komme til skade, blive ydmyget eller måske ren og skær dovenskab holder nogleos fra at leve livet. Det er ikke nødvendigvis forkert at holde sig i tryghed inden for hjemmets fire vægge. Det skal bare ikke være hele tiden, for det er ikke der, de rigtige eventyr finder sted.

For mig er et liv godt levet, når det er blevet brugt. Et liv hvor man har oplevet medgang og modgang, held og uheld, kærlighed og sorg. Jeg er overbevist om, at hvis man ikke har oplevet modgang, værdsætter man ikke medgang. Man kommer til at tage det for givet. For man ved ikke bedre. Jeg ved det fordi, at jeg selv gør det.
Det gælder for mig om at skabe balance i mit liv. Jeg skrev om det i indlægget “Sund modstand“. Jeg laver med vilje modstand i mit liv via min træning, meditation og ved at skrive blogindlæg. Derudover står jeg op før fanden får sko på, for at få presset så meget som muligt ind i min dag. Der er få ting, som er bedre end at sove længe og ligge og blunde formiddagen væk. Gjorde jeg det hver dag, ville jeg ikke kunne nå, at lave alle de ting jeg vil. Og snart ville jeg glemme at nyde de stille morgener og istedet tage det for givet.

Forsøg at finde balance og inklusion i alle aspekterlivet. Led efter de steder, hvor der ikke er balance og forsøg at skabe den der. Tænk inkluderende tanker. Istedet for at tænke A eller B. Så prøv at tænk A og B. Lad være med at tænke i stereotyper og udelukkelsenoget fordi, det ikke passer med stereotypen. Jeg tror ikke, det er sundt at begynde at dele op i sort og hvidt. Hvis man derimod begynder, at skabe en balance i mellem sort og hvid. For eksempel ved at prøve noget nyt og beholde noget velkendt. Et andet mere klassiskt eksempel er forestillingen om bognørden, der aldrig ser solen eller skyggentræning. Og sportsudøveren, som har for travlt med at passe sin ene disciplin til udvikle en større forståelseverdenen omkring ham. Det er nemt at holde de typer adskilte, og måske endda udelukke at en sportsudøver også kan være belæst og vice versa. Det er noget pjat. Man kan indeholde mange kvaliteter, som for eksempel både træning og boglig viden. Det ene udelukker ikke det andet. Hvis man får skabt balance, mellem træning og studie, så er man kommet langt.

Vi er alle forskellige, og vi har alle forskellige behov, lyster og muligheder. Nogle bliver nødt til at rejse langt væk flere gange om året, før de kan hænge sammen i hverdagen. Nogle er mere introverte end andre, og de har derfor et behov for flere stille aftener til, at samle energi til at kunne hænge ud og hygge med venner, kunder og kolleger i hverdagen.

Til slut vær opmærksom på at vores behov er omskiftelige, vi forandrer os igennem livet. Derfor er det nødvendigt ind i mellem, at mærke efter om vi stadig lever vores liv i balance med vores behov. Så mærk efter og kom ud på eventyr!