Spring til indhold

Mine første tanker om iPad og iOS 16

Apple er lige nu i fuld gang med at afholde WWDC 2022 og havde traditionen tro deres keynote i mandags, hvor de fremviste deres planer til de nyeste styresystemer til deres produkter. Jeg kiggede med. Og her er mine umiddelbare tanker om de to styresystemer, jeg hovedsagligt benytter.

iOS 16

Ny låseskærm, widgets og notifikationer

 • Jeg kan virkelig godt lide alle de nye muligheder, vi får til at designe vores låseskærme på. Det bliver en leg at lave super lækre låseskærme, som man nemt kan skifte i mellem.
 • Man kan lave en låseskærm til ens forskellige fokustilstande og derved få vist relevante oplysninger i forhold til ens nuværende situation. Det er fedt.
 • Widgets på låseskærmen det har jeg ønsket mig i flere år. Det kommer jeg helt sikkert til at bruge, så jeg hurtigt kan blive mindet om mine aftaler og gøremål.
 • Jeg kan godt lide, at Apple har valgt at flytte notifikationerne ned til bundenskærmen. Det bliver nemmere at interagerer med dem, når man bruger telefonen med en hånd. Derudover stjæler også de mindre opmærksomhed, hvilket altid er et plus i min bog.
 • Jeg håber, at udviklerne har mulighed for og tager Liveaktiviteter til sig. Jeg kan se flere situationer, hvor det kunne være fedt nemmere at have fingeren på pulsen, end der er mulighed for nu.

Fokus

 • Det er super fedt, at Apple arbejder videre og forbedrer Fokus funktionen. Den graver nu dybere ned i styresystem og apps, og hjælper os med at vise os de rigtige ting på det rigtige tidspunkt og gemme de forkerte. Jeg er selvfølgelig fan.

 De store småting

 • Den nye Hjem-app ser meget bedre struktureret og pænere ud.
 • Man kan redigere og slette de beskeder, man sender. Og man kan markere modtagne beskeder som ulæste. Sidstnævnte har jeg virkelig savnet.

iPadOS 16

Organisator/Stage Manager

 • Dette er funktionen, jeg ser mest frem til at lege med.
 • Jeg har længe ønsket mig en bedre måde at have parforskellige apps åbne på samme tid samt en bedre måde at skifte i mellem dem på.
 • Ved første øjekast synes jeg, at Organisator ser lidt rodet og uoverskueligt ud. Men jeg har læst, at man kan skjule både docken og stakkene til venstre. Det, tror jeg, hjælper med overskueligheden.

Ekstern skærm support

 • Jeg har, siden rygterne om ekstern skærm support tog fart sidste år, gået og tænkt over, om jeg ville udbygge mit arbejdssetup, hvis vi fik muligheden for at tilslutte en ekstern skærm. Og lige nu har jeg rigtig mange tanker, for den smule, jeg indtil videre har set på fotos og video, ser rigtig spændende ud.

Der er med andre ord en masse ting, jeg glæder mig til. Når Apple frigiver de nye styresystemer. Jeg savner dog fortsat Scripple og Live Text på dansk, men hvem ved. Måske bliver næste år endelig året, hvor det kommer?

Hvis du ønsker at dykke dybere ned i de kommende nyheder til iOS og iPadsOS, foreslår jeg nedenstående artikler og videoer.

God fornøjelse!