Spring til indhold

Mine ønsker til iOS- & iPadOS 15

WWDC21 er lige om hjørnet. Her vil Apple blandt andet præsentere iOS- og iPadOS 15. I den forbindelse, tænkte jeg, at jeg vil dele mine drømme og ønsker til de to styresystemer, som jeg bruger så megetmin tid i.

Widgets

Den kæmpe succes tilføjelsenwidgets til iOS og iPadOS var sidste år, håber jeg, at Apple vælger at prioritere og forbedre mulighederne med dem i år.

Interaktive widgets

Jeg håber meget på, at de bringer interaktive widgets tilbage igen. Så vi igen har mulighed for at udfører handlinger direkte fra dem. Det kunne være handlinger som kontrolmusik og podcasts, tilføjelseto-dos og noter, at starte og stoppe timere direkte fra en widget uden at skulle ind i appen.

Sæt widgets fri på iPad

iPad har sådan en dejlig stor skærm i forhold til iPhone. Det vil være skønt, hvis Apple laver en smagfuld måde, hvorpå vi kan klistre hele den store flade til med de widgets, vi ønsker.

Jeg drømmer om muligheden for at lave en form for kontrolcenter udwidgets, hvorfra jeg kan overskue mine aftaler, projekter, to-dos og sådan.

Widgets på låst skærm

Dette ønsker jeg som mulighed på min iPhone. Det vil være så lækkert at have adgang til at se enkle widgets blot med information allerede før, man åbner sin iPhone.

Appbibliotek

Forbedret appbibliotek

Sidste år gav Apple os muligheden for at rydde op på vores hjemmeskærme og tilgå vores apps fra appbiblioteket. Jeg er rigtig glad for den mulighed. Jeg har fjernet langt de fleste apps fra mine hjemmeskærme nu. Dog bruger jeg sjældent appbiblioteket, da de “smarte mapper”, Apple har lavet til at sortere ens apps, ikke fungerer så godt for mig. Jeg kan ikke lynhurtigt tilgå appbiblioteket og finde en specifik app. Derfor bruger jeg i stedet søgefunktionen. Mit ønske er at lade brugerne selv tilføje ønskede mapper, så vi hurtigere kan finde en bestemt app.

Appbibliotek på iPad

Lige nu har jeg en enkelt mappe på min iPad, hvor næsten alle mine apps er i. De er fordelt på forskellige sider i kategorier, som giver mening for mig. Men jeg vil elske at kunne gemme disse apps væk i appbiblioteket i stedet.

Mulighed for at indstille flere standard apps.

I iOS 14 fik vi muligheden for at indstille hvilke apps, vi vil bruge som vores email- og browserapp. Det var en lille men god start. Jeg kan virkelig godt tænke mig, at Apple lukker op for muligheden, så vi kan indstille flere apps. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at indstille Podcasts til Overcast, Kalender til Fantastical, Noter til Craft og selvfølgelig Påmindelser til Things.

Clipboard history

Kender du det, at du har copy/pasted en masse forskellig info, og nu har du brug for noget, du kopierede for to omgange siden igen? Jeg savner tit muligheden for at kunne se samlingde ting, jeg har kopieret og frit vælge i mellem dem. Og jeg vil elske, hvis Apple inkluderede en sikker løsning med fokus på vores privatliv.

OpdateringerApples egne apps

Der er flereApples egne apps så som Numbers, Pages og Arkiver, som jeg ville benytte mig mere af, hvis Apple tilføjede nogle muligheder. Nogetdet, som jeg savner mest fra Apples apps, er muligheden for at kopiere fil-specifikke links Deeplinks. Det går bare lige det hurtigere, når man kan klikke på et link fra ens to-do i Things og åbne det projekt eller dokument, man vil arbejde på.

Derudover ville en statusindikation på filoverførsler i Arkiver gøre underværker!

iPadOS specifikke ønsker

Med annonceringenden nye iPad Pro er mine og mange andres forventninger til iPadOS 15 store. Jeg ser meget gerne, at Apple åbner op for flere og bedre muligheder til udnyttelsenalle de kræfter iPad Pro gemmer på.

Bedre multitasking

Implementeringenmultitasking på iPad har aldrig været fantastisk eller intuitiv. Jeg bruger tit Split View, når jeg laver research eller skriver et længere indlæg. Men vejen til at åbne flere vinduer og brugenSlide Over har aldrig rigtig spillet. Det kræver fingerspitzengefühle, rutine og knowhow at få det til at fungere med den nuværende løsning. Derudover har jeg aldrig forstået, hvornår apps forbliver i Slider Over– karrusellen, og hvornår de forsvinder. Alt for tit leder jeg forgæves efter Things i karrusellen. Jeg har heller ikke gennemskuet, hvordan man nemt aktiverer et vindue i Split View. Det virker sådan lidt, som det vilde vesten.

Jeg har mange klager omkring multitasking på iPad og håber, at Apple har fundet en genistregen løsning, som giver mere intuitiv mening og udnytter iPad’s mange muligheder for inputs (finger, Pencil og tastatur) bedre.

UnderstøttelseScripple på dansk

Lige siden Apple fremviste Scripple på iPad sidste år, har jeg virkelig ønsket, at de også vil understøtte det på dansk. Desværre har Apple det med at lade os dansktalende hænge afventende, når det gælder implementeringenmuligheder for inputdansk tekst. Vi venter for eksempel stadig på QuickType og QuickPath. Begge muligheder som jeg også stadig drømmer om at få lov til at bruge.

Bedre understøttelseeksterne skærme

iPad er om noget en modulær computer, som man kan bruge på mange forskellige måder. Med de brugere, som Apple henvender sig til med iPad Pro, giver det mening for mig, at have mulighed for at tilslutte iPad til en ekstern skærm(e), hvor mulighederne med den større skærm bliver udnyttet bedre. I den perfekte verden vil appen(e) tilpasse sig skærmens størrelse uden de sorte bjælker.

Mine ønsker er mange. Og jeg tvivler på at se dem allesammen blive til virkelighed. Jeg elsker at arbejde med min iPad. Hvert år tager iOS et spændende skridt fremad mod at blive et sjovere, stærkere og mere solidt styresystem. Og hvert år finder app-udviklerne spændende og innovative måder at udnytte de nye muligheder på. Jeg glæder mig til at se hvilke muligheder, der bliver åbnet op for i år.