Spring til indhold

Pas på junk!

Du er måske ikke klar over det, men du er omringetjunk. Det hiver og trækker i din opmærksomhed. Det giver dig følelserbehov, du ikke har brug for, og som måske endda er skadeligt for dig. Junken gør sit bedste for at fordumme dig og dine venner i forsøget på at holde jeres opmærksomhed i bare lidt længere tid.

Junk kommer i mange former og størrelser. Alle kender til junkfood men hvad med: nyheder, information, underholdning, sladder og bevægelse? Bare tænk på realityserier, click-bait nyheder, bro-science, bagtalelse eller en dårlig kropsholdning. Selv ens egne tanker kan være junk, vi siger ting til os selv, som vi aldrig ville sige til andre.

Når vi gør brugjunkting, fordummer vi os. Vi bliver dovne, usunde og får skader. Hvad endnu værre er, vi risikerer at smitte andre med junken. Mennesker er sociale. Vi snakker sammen hele tiden. Vi elsker at fortælle hinanden, hvad vi har lavet, læst, set, hørt og spist. Hvis vi lever i en boblejunk, deler vi naturligvis junk med hinanden. Du kan ubevidst være med til at fordumme dem omkring dig.

Vi lever i en tid, hvor vi drukner i information. Fra det øjeblik vi vågner, og indtil hovedet rammer puden om aftenen, bliver vi bombarderet med input. Hvis vi ikke stiller os kritiske over for disse og sætter spørgsmålstegn ved informationerne, ender vi hurtigt med hoveder fuldejunk.

Min bøn til dig er, at du skal stille højere krav til det, du lukker ind. Vælg de ting, som du vokser af, det du bliver stærkere af, og lukfor det meste junk. Del ikke fordummende ting med andre, og sidst men ikke mindst tal pænt til dig selv.

Hvis du mener, at andre kunne få værdidette indlæg, må du meget gerne dele det med dem.