Spring til indhold

Tanker om Spatial- og Lossless Audio i Apple Music

Apple annoncerede tidligere på ugen, at de i juni vil tilbyde Spatial Audio og Lossless Audio som en delderes Apple Music abonnement.

Jeg elsker musik og har lige købt mig et par AirPods Max, som jeg er meget glad for og bruger konstant. Derfor blev jeg rigtig tændt på idéen om snart, at kunne skrue yderligere op for min lytteoplevelse.

Med Spatial Audio tilføjer Apple musik mixet i Dolby Atmos. Det vil sige, at musikken vil lyde som om, at instrumenterne er omkring dig. Jeg hørte en sammenligne det med virtual reality, men for dine ører.

Jeg er allerede rigtig glad for at se film med Rummelig lyd på min iPad Pro med mine AirPods Max. Så jeg er meget spændt på at tjekke Spatial Audio ud.

Skuffet var fornemmelsen, da jeg fandt ud af, at mine AirPods Max ikke understøtter Lossless Audio hverken trådløst eller med kabel. Det viser sig, at bluetooth-teknologien lige nu simpelthen ikke understøtter streaminglyd i så høj kvalitet. Det er der jo, ikke meget for os dødelige at gøre noget ved. Jeg vil beholde et spinkelt håb om, at en kommende firmwareopdatering vil gøre, at høretelefonerne med et kabel understøtter lytning til musik i højere lydkvalitet.

Senere læste jeg denne artikel, som endte med at dæmpe min skuffelse angående Lossless Audio. Jeg tror at gevinsten ved at skrue op for lydkvalitetenmusikken, jeg hører, er lille til ikke eksisterende for mine forholdsvis slidte ører. Selvom jeg nu gerne stadig vil have muligheden for at teste det.

Jeg er meget spændt på at se om noglemine favorit bands som TOOL, Gojira og JINJER vil tilbyde albums med Spatial Audio. Jeg tror ikke, de er med fra dag et, men jeg håber de kommer 🤘